Novice

16.03.2022

Cene novih in rabljenih vozil še kar rastejo - Ne čakajte na nove podražitve

Veliko povpraševanje po novih in rabljenih vozilih
Podražitve bodo najbolj izrazite v prihodnjih mesecih, zato ne odlašajte z nakupom 
Pravi čas za nakup nove ali rabljene Kie – odpeljite takoj in po najugodnejših cenah

Napovedi s konca lanskega leta o prihajajočih podražitvah novih vozil se uresničujejo. Cene novih vozil še kar rastejo, vendar strokovnjaki v prihajajočih mesecih napovedujejo nove podražitve. Posledično rastejo tudi cene rabljenih vozil.
Globalno pomanjkanje polprevodniških čipov, ki ga je sprožila pandemija koronavirusa, še vedno povzroča težave pri svetovni proizvodnji vozil. Ta še vedno ne more zadostiti rastočemu povpraševanju kupcev po novih vozilih, opremljenih z vse bolj dodelano elektroniko. Zaradi proizvodnega šoka že nekaj časa iz proizvodnih obratov po vsem svetu prihaja malo novih vozil, trend pomanjkanja vozil pa se bo nadaljeval tudi v tem letu. Ob pomanjkanju ponudbe novih, se povečuje povpraševanje po rabljenih vozilih, posledično pa se dvigujejo tako cene novih, kot rabljenih vozil. Ob tem dodaten pritisk na cene predstavlja tudi čedalje višja inflacija.

Veliko povpraševanje po novih in rabljenih vozilih
Medtem ko bo pomanjkanje polprevodnikov predvidoma trajalo še vsaj do konca letošnjega leta, se na trgu v tem trenutku hkrati dogaja veliko povpraševanje po vozilih – novih in rabljenih – kopičijo se naročila strank, ki jim proizvajalci in trgovci ne morejo slediti. Zamujajoče in nezanesljive dobave iz tovarn otežujejo naročanje vozil, zaloge so pri večini ponudnikov majhne, dobavni roki pa se še naprej podaljšujejo. Zaradi premajhne ponudbe oziroma zapoznelih dobav  – poleg nezadovoljstva potencialnih kupcev, seveda – prihaja tudi do podražitev novih in rabljenih vozil, kar pa se bo po napovedih strokovnjakov nadaljevalo celotno leto 2022. Napovedujejo se celo do 30-odstotne podražitve novih vozil, do katerih bo prihajalo tudi zaradi rastoče inflacije. Temu trendu niso ubežale niti cene rabljenih vozil, zlasti do 3 leta starih, ki zvesto sledijo cenam novih.

Podražitve bodo najbolj izrazite v prihodnjih mesecih, zato ne odlašajte z nakupom 
Čeprav so se cene nekaterih vozil že dvignile, strokovnjaki napovedujejo, da bodo v prihodnjih mesecih podražitve še bolj izrazite, zato je trenutno še vedno dober čas za nakup vozila. Poiščite trgovca, ki ima dovolj ponudbe novih in rabljenih vozil, da boste lahko izbirali. V Sloveniji daleč največ ponuja Kia – v svoji razvejani mreži po vsej Sloveniji nudi zavidljivo zalogo tako novih, kot preverjenih rabljenih vozil vseh znamk, z znano servisno zgodovino in jamstvom.

Pravi čas za nakup nove ali rabljene Kie – odpeljite takoj in po najugodnejših cenah
Čas za ugoden nakup vozila se izteka, zato vabljeni v enega od Kiinih salonov po Sloveniji, kjer boste z  zaloge lahko izbrali novo ali odlično ohranjeno rabljeno Kio in tako prehiteli prihajajoče podražitve!
Spoznajte Kio.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih