Novice

02.04.2008

Kia odprla spletno stran UEFA EURO 2008

- Nova interaktivna spletna stran za nogometne navdušence
- Karavana 16 navijaško pobarvanih cee’dov bo vozila iz tovarne v Žilini do Dunaja
- Srečneži si bodo zahvaljujoč Kii lahko ogledali tekme v živo

Odštevanje do nogometnega evropskega prvenstva v Švici in Avstriji je že pri dvomestnih številkah, zato je Kia Motors, uradni sponzor tega vrhunskega športnega dogodka, pognala novo spletno-stran. Kia je s to svojo spletno stranjo (http://euro2008.kiamotors.com) nogometnim navdušencem omogočila, da si skozi svoji tekmovanji ‘Drive for Glory’ in ‘Be Kia, Be Together’ priborijo vstopnico za ogled tekem v živo. Poleg tega bo Kia nekaterim najmlajšim ponudila priložnost, da bodo uresničili svoje sanje in na tekmi evropskega prvenstva neposredno pred začetkom glavnemu sodniku izroči žogo s katero se bo igrala tekma.


V programu, ki se mu uradno reče »Kia Official Match Ball Carrier«, bo izbranih 31 »nosilcev žog«. Vsak izmed 31 mladih srečnežev bo lahko s sabo vzel še spremljevalca s katerim bosta gledala tisto tekmo, vse stroške pa bo, kot se za sponzorja spodobi, pokrila Kia Motors. Program Kia ‘Drive to Glory’ predstavlja karavano edinstveno pobarvanih cee'dov, ki jih bodo nogometni navijači sami oblikovali prav na tej spletni strani. Izbranih bo 16 avtorjev najlepše oblikovanih vozil – karavana 16 polepljenih cee'dov se bo med evropskim prvenstvom peljala iz matične Kiine tovarne v slovaški Žilini do Dunaja, ki bo prizorišče finalnih obračunov. Vseh 16 zmagovalcev bo gostila Kia in jih bo popeljala na ogled tekme v živo.


Tekmovanje »Bodi Kia, bodi skupaj« (‘Be Kia, Be Together’) bo 16 srečnežev, ki bodo pri oblikovanju navijaških majic najbolj ustvarjalni, popeljalo na ogled tekme evropskega prvenstva v živo. Tekmovanje vzpodbuja nogometne navdušence naj izrazijo svojo ustvarjalnost pri snovanju slogana njihove najljubše reprezentance. Zmagoviti slogani bodo uporabljeni na ogromnih Kiinih majicah, ki bodo razstavljene v t.i. »Fan« conah v Zürichu in na Dunaju.
Stran bo prav tako vsebovala novice, rezultate in vse ostale informacije v zvezi z evropskim prvenstvom.

 

***


Korporacija Kia Motors je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kot del skupine Hyundai-Kia Automotive Group, Kia je šesti največji avtomobilski proizvajalec na svetu. Kia je v letu 2006 prodala 1.348.000 vozil (6% več kot leta 2005). Kia danes zaposluje 33.000 ljudi in skozi svojo prodajno-servisno mrežo 3.800 zastopnikov ustvarja letne prihodke v višini 19 milijard ameriških dolarjev. Kia letno v razvoj in raziskave vlaga celo 4,6% svojih prihodkov, samo v svojo prvo evropsko tovarno na Slovaškem pa so vložili 1,1 milijardo evrov. Kia je uradni sponzor FIFA in UEFA, glavni sponzor Australian Opna, uradni sponzor Davisovega pokala, 9 klubov ameriške košarkarske NBA lige ter košarkarske NLB/ Jadranske lige.

 

***


UEFA EUROPEAN FOOTBALL CHAMPIONSHIP™
Uradno ime za Evropsko prvenstvo 2008 (UEFA EURO 2008™) je ‘UEFA European Football Championship™’ in je največji nogometni dogodek v Evropi. Zgodovina evropskih prvenstev sega v Francijo v leto 1960, tekmovanje pa je vsaka štiri leta in poteka po turnirskem sistemu.

Številke o zadnjem Evropskem prvenstvu, ki je bilo leta 2004 na Portugalskem so dovolj zgovorni: po televiziji je bilo predvajano v 200 državah, skupno je bilo okoli 30.000 ur predvajanja, vsako od 31 tekem je gledalo vsaj 150 milijonov televizijskih gledalcev.

Uradno spletno stran UEFA EURO 2004™ je obiskalo okoli 500 milijonov obiskovalcev in 40 milijonov uporabnikov.

Prihajajoče Evropsko prvenstvo na katerem se bo pomerilo 16 reprezentanc bo med 7. in 29. junijem bo v Švici in Avstriji.

Naj naštejemo samo nekatere, ki so zasloveli ravno na Evropskih prvenstvih: Johann Cruijf (Nizozemska), Michel Platini (Francija), Marco Van Basten (Nizozemska), Oliver Bierhoff (Nemčija), Zinedine Zidane (Francija), Michael Owen (Anglija), David Beckham (Anglija) ...

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih