Novice

15.09.2008

Kia pro_cee'd 1.6 CRDi EX Sports pack+
Avtomanija, julij 2008

Kia je z obliko trivratnega Cee'da nedvomno zadela v polno.

To je eden redkih korejskih avtomobilov, ki je že na prvi pogled všeč zahtevnim evropskim kupcem, a oblika ni edina dobra lastnost novega korejskega družinskega člana.

Testni Pro_Cee'd je bil opremljen z dizelskim 1,6-litrskim motorjem, po katerem kupci največ povprašujejo. Štirivaljnik, opremljen s tehniko skupnega voda in turbinskim polnilnikom, razvaja s 85 kW (115 KM) in 255 Nm navora pri 1900/min. V spodnjem delovnem območju je opaziti rahlo zaspanost, a se motor kaj kmalu razživi. Zgledne zmogljivosti dizelskega stroja s petstopenjskim ročnim menjalnikom se dopolnjujejo še z nizko porabo goriva, saj smo po enotedenskem druženju namerili povprečje 5,9 litra. Pro_Cee'd nam je postregel s precej dobro lego na cesti, na račun natančnega volanskega mehanizma je vozilo tudi lepo vodljivo. V prihodnosti bo potrebnih le nekaj popravkov na račun pretrdega vzmetenja in pregrevanja zavor.

Pro_Cee'd nam bo gotovo ostal v lepem spominu, saj ponuja privlačno zunanjo obliko, preverjeno tehniko, prostorno notranjost in ugodne vozne lastnosti. Pri Kii za vse te lastnosti zahtevajo nekaj več kot 17 tisoč evrov, a hkrati so ti trgovci znani po zelo ugodnih popustih.

 

Za ogled celotnega članka, prosimo, kliknite na spodnjo povezavo!

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih