Novice

17.10.2008

Kia v Sloveniji še naprej strmo navzgor

- Prodaja v letošnjih devetih mesecih bistveno presegla lanskoletno (+128%)
- Septembra cee'd prvi v svojem razredu
- Športni terenec Sportage utira svojo pot proti vrhu

Kiina slovenska zgodba o uspehu se je nadaljevala tudi septembra.
Tako so prejšnji mesec pri najstarejšem korejskem avtomobilskem proizvajalcu, predvsem na krilih cee'da skupno prodali 280 vozil znamke Kia. To je zadostovalo za 7. mesto in 5-odstotni tržni delež med vsemi avtomobilskimi znamkami oz. za 11. mesto in 3,5-odstotni tržni delež za devet mesecev letošnjega leta. Zgovorna je rast na letnem nivoju (januar-september 2008 v primerjavi z enakim obdobjem lani), saj je znašala kar 127,7%.
 Kiin največji adut – model cee'd – se je po juliju tudi septembra s 199 prodanimi primerki spet zavihtel na vrh svojega razreda.
To pomeni, da si je Kia cee'd septembra vzel največji, kar 14,7-odstotni kos pogače C segmenta, na letnem nivoju pa 10-odstotni (4. mesto med vsemi modeli tega razreda).

Od februarja 2007, ko je cee'd prišel v Slovenijo, se je v nekdaj »Golfovem« razredu marsikaj spremenilo, saj evropski cee'd že nekaj časa za seboj pušča uveljavljena imena - Opel Astra, Renault Megane, Volkswagen Golf, Škoda Octavia, Peugeot 308, Toyota Auris in še bi lahko naštevali.

Druga Kiina prodajna uspešnica, ki so jo ravno prejšnji mesec predstavili v prenovljeni luči, športni terenec Sportage, se je tudi dobro odrezal. 30 prodanih Sportagev je znašalo 9,7% tržnega deleža. Tako na mesečnem kot na letnem nivoju je Sportage na 4. mestu v svojem segmentu (skupno prodanih 231 vozil, 8,5% tržnega deleža).

Vir: Zgoraj omenjeni  podatki o prodaji so se obdelovali po sistematiki podjetja Jato Dynamics.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Korporacija Kia Motors je ustanovljena leta 1944 in je najstarejši korejski avtomobilski proizvajalec. Kot del skupine Hyundai-Kia Automotive Group, Kia je šesti največji avtomobilski proizvajalec na svetu. Kia je v letu 2007 prodala 1.269.000 vozil (3,5% več kot leta 2006). Kia danes zaposluje 33.000 ljudi in skozi svojo prodajno-servisno mrežo 3.800 zastopnikov ustvarja letne prihodke v višini 19 milijard ameriških dolarjev. Kia letno v razvoj in raziskave vlaga celo 4,6% svojih prihodkov, samo v svojo prvo evropsko tovarno na Slovaškem pa so vložili 1,1 milijardo evrov. Kia je uradni sponzor FIFA in UEFA, glavni sponzor Australian Opna, uradni sponzor Davisovega pokala, 9 klubov ameriške košarkarske NBA lige ter košarkarske NLB/ Jadranske lige.

 

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih