Novice

19.10.2007

Test Kia cee'd 1.6 CRDi EX Europe - Kia se je znašla v dobri družbi
Finance, 18. oktober 2007

Njene prednosti so prevsem dobre lastnosti na vseh področjih, tudi cena je ugodna, še zlasti pa to velja za stroške lastništva.

Kia ceed je dokaz, kako hitro se spreminja avtomobilski svet, saj Kio iz povprečnosti postavlja ob bok najboljšim v tem razredu. Njene prednosti pa so prevsem dobre lastnosti na vseh področjih, tudi cena je ugodna, še zlasti pa to velja za stroške lastništva.

 

Na prvi pogled Kia cee'd 1.6 CRDi EX Europe s ceno 16.990 evrov niti ni poceni, saj stane skoraj toliko kot Golf TDI, najuspešnejši avto tega razreda na trgu. Podrobnejši pogled pa razkrije zelo dobro korejsko ponudbo. Denimo dizelski motor s 85 kilovati oziroma 115 konjskimi močmi je eden najboljših v razredu, saj živahno pospešuje v nižjih in srednjih vrtljajih, ob tem pa deluje zelo tiho in umirjeno. S povprečno porabo med petimi in sedmimi litri pa sodi med varčnejše. Prostornost 4,23 metra dolge kombilimuzine je solidna z veliko prostora za kolena in glave na zadnji klopi, lahkim dostopom do nje in solidno ergonomijo na prednjih sedežih. Voznik dobi urejeno delovno okolje, nič več tako cenene plastike, le veliko preprostosti in veliko opreme paketa EX Europe.

Tehnični napredek

V vožnji cee'd najprej navduši z odličnim motorjem, zadovolji pa z udobjem, zvočno zatesnjenostjo in lego na cesti. Avto ni športnik, je pa zanelsjiv in predvidljiv, tudi zavore dobro primejo. K odločitvi za nakup veliko pripomoreta vsaj še dve dejstvi, in sicer pet zvezdic na testih Euro NCAP, ki dokazujejo temeljito delo Kiinih inženirjev, in sedemletna garancija, ki dokazuje zanesljivost tehnike, v katero pri , kot kaže, trdno verjamejo.

Nizki stroški

Vse to močno znižuje stroške lastništva, ki so s 647 evri na mesec med najugodnejšimi v tem razredu. Iz njih je mogoče razbrati, da bo cee'd tudi dobro držal vrednost kot rabljen avto.

S klikom na spodnji link si lahko snamete celotni članek:

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih