Novice

22.10.2008

Test Kia pro_cee'd 1,6 CRDi EX Europe+
Mobil, september 2008

V zadnjih letih oziroma bolje rečeno s prihodom cee'da se je zgodba in filozofija Kie kot blagovne znamke popolnoma spremenila.

Glede na to, da je trenutno najbolj »zanimiva« tema o podkupovanju in špijonaži z 8x8, bi si upal trditi, kam so poslali vodilni možje Kie svoje inženirje v »raziskovanje« - v Nemčijo! Sedaj bi mi vzelo kar nekaj časa, da bi prebrskal po svojih sivih celicah, kdaj se je kateri izmed avtomobilov, ki ni prihajal iz dežele piva in klobas, peljal tako »nemško«. Aluminijaste stopalke, udobno sedenje in predvsem odlična ergonomija je tisto, na kar sem uspel najprej pomisliti ob prvem stiku. Menjalnik je eden boljših v razredu. Nasploh se vse zdi, da je bilo tam postavljeno s točno določenim namenom. 1,6-litrski dizelski agregat sicer ne poka od moči, vendar se je ob solidnem navoru 255 nm možno peljati zelo  spodobno. Pro_cee'd navdušuje z izvrstno lego na cesti in za tiste, ki želite bolj adrenalinsko vožnjo, je tukaj (k sreči) izklopljiv ESP. Očem in otipu prijetni so materiali v notranjosti, pa tudi nad položajem za volanom se ne gre pritoževati. Kar bo marsikoga presenetilo je prostornost na zadnji klopi, kjer je prostora tako za glavo kot za noge povsem dovolj, tudi za tiste, ki jim je igranje pod košarkarskimi obroči poklic. Če vas slučajno skrbi, da bi v avtomobilu kaj pogrešili, vas lahko pomirimo, saj boste našli prav vse, kar mora sodobno vozilo imeti, od avtomatske klimatske naprave do zelo solidne avdio naprave.

Tovarniško obljubljenih 5 litrov na 100 prevoženih kilometrov lahko težka noga in veselje do vožnje brez težav premakneta na šest litrov in celo še na deciliter ali dva več.

 

Kia pro_cee'd je zelo dober izdelek, o čemer pričajo tudi dobri prodajni rezultati, saj so (pro)cee'di  trenutno zares »vroča« roba. 17.190€, kolikor je potrebno odšteti za testno različico (trenutno v akciji za 16.450€), zagotovo ni malo in ponuja tudi bolj širok razmislek, a vendarle potem postavite ob bok njegove konkurente in jih preizkusite ... No, ko jih boste preizkusili, boste sklepno misel lahko dokončali sami ...

Za ogled originalnega članka, prosimo, kliknite na spodnjo povezavo!

Obvestilo

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije.

Se strinjam Več o piškotkih